In memoriam Gerard Kool

Vrijdag 9 januari is ons clublid Gerard Kool op 77- jarige leeftijd overleden. Sedert enige jaren was hij lid van onze vereniging, maar voor een aantal van ons toch een onbekende. Gerard werd lid omdat hij Krimpen een gezellige vereniging vond. Graag zat hij onder het genot van een drankje in de toenmalige Open Haard te praten met anderen. Hij wilde er bij horen. Kort na zijn lidmaatschap werd hij ziek, vandaar dat hij de laatste tijd niet meer op de club aanwezig was. Op internet volgde hij echter de prestaties van de Krimpenaren op de voet.

Gerard was naast internationaal arbiter ook lid van SO Rotterdam en Charlois Europoort. Dat geeft aan dat hij een gepassioneerd schaker was.

Gerard had over alles een uitgesproken en goed doordachte mening. Deze ventileerde hij vervolgens nadrukkelijk.

Gerard wilde ook de strijd aangaan. Die wilde hij altijd winnen. Meestal lukte dat ook, maar zijn laatste strijd tegen de kanker die zich door zijn hele lichaam had verspreid kon hij niet winnen.

Het siert hem ook in die situatie tot het eind strijdvaardig te zijn geweest.

Binnen de Rotterdamse schaakbond en zelfs ook in de rest van schakend Nederland kenden velen Gerard. Zoals hij dat zelf noemde was hij niet alledaags. Niet altijd gemakkelijk in de omgang en ook niet gemakkelijk voor zichzelf. Deze ruwe bolster had echter een blanke pit. Dat durf ik als goede vriend van  Gerard wel te stellen.

De crematie heeft woensdag 14 januari plaatsgevonden in besloten kring.

Hans van Nieuwenhuizen