IN MEMORIAM ANDRÉ SCHOLS

Op NB 2e kerstdag bereikte mij via e-mail het droevige bericht dat André 2 dagen daarvoor plotseling en geheel onverwacht aan hartfalen tijdens de laatste inkopen voor kerstmis was overleden. Dick van Buuren had daarover de mededeling gekregen van medeclubgenoot Henk Greevenbosch.  André was behalve lid en teamgenoot van Krimpen 4 ook (dubbel)lid van VDS (Vriendschap Door Strijd) uit Beekbergen.

André was een gewaardeerd en actief lid van SV Krimpen en speelde b.v. ook mee in de zomeravond competitie in wat thans eetcafé de Crimpenaer heet.

In zijn dagelijks leven was hij tegenwoordig manager callcenter van ITEB te Schiedam en belast met de coördinatie van schadebehandeling. Daarvoor had hij dezelfde functie bij Royal Nederland thans Allianz Nederland. In een overlijdensadvertentie in het AD van zijn werkgever werd toepasselijk vermeld dat hij plotseling schaakmat was gezet.

Ook het thema in de aula van uitvaartcentrum Hofwijk te Rotterdam-Overschie was gewijd aan het schaken. Diverse mensen waaronder de directeur van zijn werkgever voerden hier een afscheidswoord en eerbetoon aan André. Deze zeer indrukwekkende en intensief bezochte rouwdienst werd door zeker 200 mensen bijgewoond waaronder veel clubgenoten uit Beekbergen, collega’s en ons dagelijks bestuur. De belangrijk- en geliefdheid was daaraan af te meten.

Navrant en saillant detail was dat André zich bij VDS tot het laatst had bemoeid en ingespannen om het laatste Menno Ploeger Toernooi te promoten en zelfs op de deelnemerslijst stond. Helaas heeft dit zo niet mogen zijn.

André een laatste groet en veel sterkte voor je nabestaanden en iedereen die je lief was.

Arjen Postma voorzitter SV Krimpen

Ook op de site van VDS is een In Memoriam opgenomen